Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)
Снимка: Величка Щърбанова
4 / 5
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
245 мин.
Порции
10
"Невероятно - дори и зеленчуковото хлебче става перфектно в хлебопекарна - вижте как"

Необходими Продукти

  • грах - 200 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 10 см от стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • кефир - 50 мл кисел
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • овесени трици - 2 с.л.
  • овесени ядки - 4 с.л. фини
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка с малко вода сваряваме моркова, граха и праза. След сваряването на зеленчуците на мен ми остана около 50 мл зеленчуков бульон.

В блендер поставяме зеленчуците заедно с бульона и блендираме.

Добавят се магданозът, яйцето, кефирът, сухата мая, солта, киселото мляко, сусамовият тахан, кокосовите стърготини, лененото семе и отново се блендира.

Получава се редичка смес, към която прибавяме овесените трици и фините овесени ядки. Разбъркваме с лъжица. Ако ви се струва прекалено рядка сместта добавете още малко овесени ядки или трици.

Бъркалките на хлебопекарната се намазват с мазнина (зехтин) и сместа се изсипва в тавичката на машината.

Изберете програма Пълнозърнест хляб, препечен цвят (тъмна кора).

След изпичане се получава вкусно хлебче с леко влажна текстура. Опаковайте в стреч фолио или съхранявайте в кутия с капак (нарежете на филийки за ваше удобство) в хладилник!

Рецептата е подходяща за НВ/ВМХ (нисковъглехидратно/високомазнинно хранене).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: