Плодова Торта с Бишкоти и Сметана

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф66775921415
22/04/2018
"Тази торта е направена, за да бъде споделена с приятели, съгласни ли сте с нас "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 373
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва във вода и се оставя настрани докато набъбне. През това време се смесват заквасената сметана, киселото мляко, захарта и ваниловата захар.

Разбъркват се с телена бъркалка до гладка смес. Набъбналият желатин се втечнява на водна баня и след като се охлади леко се прибавя към крема. Сместа се разбърква отново.

Тортата се приготвя във форма с подвижен борд. На дъното на формата се слага хартия за печене. Бишкотите се потапят за кратко или напръскват с прясно мляко.

Част от тях се нареждат изправени по стените на формата, друга част се покрива дъното на формата. Слага се от приготвеният крем, а отгоре върху него се нареждат нарязани на филийки ягоди.

Те се покриват отново с крем. След това се редят втори слой бишкоти и се завършва с крем.

Тортата се оставя в хладилник за да стегне. Преди сервиране отгоре се декорира с плодове по желание.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николина Панчева
]e opitam
0
0
Йорданка Ковачева
Разкош!!!
0
0