Студена Плодова Торта с Маскарпоне

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
24/04/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер и се разбъркват с маслото. Изсипват се във форма с ринг и диаметър 22 см. Притискат се към дъното и с ръце се оформя борд. Оставя се в хладилник за 1 час.

Жълтъците се разбиват със захарта и брашното. Добавя се малко студено мляко, за да стане до каша. Млякото се сгорещява на котлон. Изсипва се сместа с жълтъците и при непрекъснато разбъркване се готви до гъст крем.

Разтваря се желатинът в двете супени лъжици ром. Загрява се на много слаб котлон или микровеле да се разтвори и се изсипва в крема. Разбърква се. Оставя се на стайна температура до пълното му охлаждане, като се покрива плътно с фолио, за да не хване капаче.

Когато е добре охладен, се прибавя маскарпонето, като се разбърква на ниска степен на миксера до хомогенност на сместа.

Изважда се формата от хладилника и се излива с крема отгоре. Заглажда се. Отново се оставя в хладилник за около 4 час.

Приготвя се желатинът, като се смесва със захарта и малко вода и се оставя да набъбне. След това се разтваря на много слаб котлон или на водна баня, може да се разтопи и в микровеле.

Плодовете се подреждат върху тортата и се залива с желатина, докато ги покрие.

Тортата се охлажда минимум 4 часа в хладилник.

За предпочитане е плодовете да са по-дребни, за да се получи максимално красив ефект.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар