Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешко филе с гъби Шийтаке

Пилешко филе с гъби Шийтаке

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пилешко филе с гъби Шийтаке1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • шийтаке - 200 г гъби
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. почистена от семената
  • моркови - 1 бр. среден размер
  • лук - 2 гл.
  • чесън - 2 скилиди
  • белтъци - 1 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • зеленчуков бульон - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 4 - 5 с.л.
  • червено вино - 3 с.л. сухо
  • захар - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 см
  • олио - за готвене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уок тиган.

Гъбите Шийтаке се почистват с влажна домакинска хартия или памучна кърпа. Не се измиват под течеща вода. Пънчетата им се отстраняват.

Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се маринова в 2 с.л. нишесте, белтъка, солта, соев сос, олиото и виното. Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 мин.

В купичка се смесват останалото нишесте, бульонът, доматеното пюре и захарта.

Пилешкото месо се запържва в силно сгорещено олио в уок тиган. Разбърква се непрекъснато и след като са готови, се изваждат. Оставят се настрана.

В същата мазнина се запържват наситнен лук, джинджифил, настърган на ренде, чесън, наситнен и наситнената люта чушка (може да се ползва и 4 бр. малки тайландски люти чушки). Разбърква се непрекъснато.

След това се добавят чушките, нарязани на едро, морковите на кръгчета и гъбите при непрекъснато разбъркване.

Добавя се сместа от нишестето, бульон, доматено пюре и захар, добавя се и с.л. оцет, разбърква се, докато сместа се сгъсти. Добавя се пилешкото месо и се пържи за 1-2 мин при непрекъснато разбъркване.

Сервира се върху бял жасминов ориз.

Пилешкото филе с гъби Шийтаке е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: