Начин на приготвяне
Бататите се почистват и нарязват на малки кубчета.
Почистват се и зеленчуците и се наситняват - шалотът, праз лукът - на кръгчета, чесънът да е пасиран.
В голяма тенджера се сипва зехтин да се сгорещи, добавят се наситнените зеленчуци да се задушат да около 2 мин. Посоляват се.
Добавят се картофите, подправките и се задушава за още 2-3 мин при разбъркване.
Бульонът се разтваря в топла вода и се излива върху картофите. Оставя се да къкри на умерен котлон за около 20-25 мин или докато се сготвят картофите.
Ядките се запичат на сух тиган до приятно златисто.
При сервиране отгоре върху супата се поръсва с малко от тях и малко люспи от пармезан.
По избор картофената супа може да се пасира с пасатор.
Супата от Сладки Картофи е готова.