Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени хрупкави картофки

Печени хрупкави картофки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени хрупкави картофки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави, печени, а не пържени, и с бира - това са идеалните картофки за бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • сух чесън - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете измитите стари картофи и ги нарежете на едри резени. Бланширайте ги за 4 минути във вряща и подсолена вода, прецедете много добре.

Сипете в найлонов плик зехтина и поставете картофите вътре в него, леко завъртайте торбичката, за да се овалят с него.

Постелете тавата с хартия за печене, изсипете картофите върху хартията и поръсете обилно с галета, разбъркайте така че да полепнат навсякъде но картофите.

Отгоре поръсете със смесените подправки и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете за около 30 минути до златисто-кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: