Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Ръжени банички с извара

Ръжени банички с извара

Ръжени банички с извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези банички само вас чакат да ги опитате"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • ръжено брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 голяма щипка
  • суха мая - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • плънка
  • сирене - 50 г
  • извара - 100 г
  • сол - щипка
  • риган
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида брашно, добавя се и сухата мая, сол, захар, олио, хладка вода и замесваме средно меко тесто.

Оставя се на топло за 30 минути да удвои обема си и разделяме на топки.

Смесваме извара, натрошено сирене, щипка сол и риган за плънката и разбъркваме добре.

Всяко топче се разтегля на правоъгълник, поставя се лъжичка от плънката в едната част, а с другата се захлупва и края се притиска.

В загрято олио се пържат от двете страни на умерен огън и изваждаме върху салфетка. Сервираме в чиния топли за закуска. Вкусна закуска с чай или кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: