Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче по следата. В него слагаме 1 с.л зехтин, щипка сол и захар. В топла водичка слагаме маята и я размиваме. Прибавяме и нея в брашното и замесваме меко тесто. Оформяме го на топка.
Оставяме го на топло да втаса за 40 минути покрито, като преди това сме го намазнили с 1 с.л зехтин, за да не хване коричка. Втасалото тесто с ръце го разстиламе върху тавичка намазана с зехтин.
Върху блата мажем едросмляна лютеница с помощта на лъжица. Нарязваме на тънки парченца луканковия салам. Сиренето и и кашкавала настъргваме на едро ренде.
Маслините режем на половинки по дължина. Пушеното сиренце на малки парченца. Върху блата редим пушеното сирене и луканковия салам.
Следва сиренето и кашкавала отгоре. Поръсваме с риган на вкус. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем на триъгълници като стане готова. Да ви е сладко!