Пържени Краставици

23/04/2018
"Не се чудете, тези пържени краставици са перфектното мезе и за бира, и за вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 947
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита краставица се обелва на ленти като зебра. Поръсваме с малко сол и оставяме да се отцеди сокът. Срязва се на две половини през средата, а после се реже на полумесеци 3-4 мм.

Лукът се нарязва на ситно, луканката - на парчета. В малко тиганче се загрява олио и запържваме първо наденицата до златисто от двете страни, изважда се в чиния.

В същата мазнина сипваме нарязан лук леко да омекне и добавяме краставицата. Пържим на умерен огън, като се бърка с дървена лъжица.

Овкусява се със малко сол, черен пипер и чесън на прах, връщаме в тигана луканката, разбъркваме да се смесят продуктите и готово. Сервираме поръсено с пресен копър.

Чудите се как е на вкус, аз вече знам - вкусът е като на пържени тиквички!

Добър апетит !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар