Рататуй Класик

ИлиянаИлияна
Новак
4
20
21
5
23/04/2018
"Големи почитатели сме на класиката - това Моцарт, това Да Винчи, това рататуй "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 300
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на ситно и го запържете в тиган с малко зехтин.

Прибавете доматите, мащерката, щипка захар и щипка сол.

Оставете за 10 мин на котлона.

След като свалите от котлона, прибавете нарязания на ситно магданоз.

Изсипете доматения сос на дъното на кръгла тава.

Измийте и нарежете на шайби тиквичките, чушките и лука.

Нарязаните на кръгчета зеленчуци се редят върху доматения сос на два реда.

Поставя се хартия за печене върху тях.

Пече се на предварително загрята на 200°С фурна около 20 минути.

След това се маха хартията и се пече още 15-20 минути.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар