Начин на приготвяне
Измитите и подсушени патладжани разполовете и разрежете на ленти към дръжката, така че да се получи ветрило. Осолете зеленчуците и след това ги изплакнете от горчивия сок, като подсушите.
Задушете поотделно в мазнина нарязаните на лентички моркови, чушки, тиквичките и лука, нарязани на кръгчета.
Запържете и патладжана и подредете в подходяща тава ветрилата.
Подредете задушените зеленчуци между разрезите на патладжаните.
Залейте с още малко олио или зехтин, поръсете зеленчукова подправка и сложете рататуя да се пече.
Загрейте 2-3 с.л. олио и добавете доматения концентрат, разбъркайте и разредете с 1 ч.ч. вода. Бъркайте доматения сос, докато се сгъсти и го овкусете с чесън и босилек.
Рататуят ветрило е готов.
Коментари