Рататуй ветрило

Рататуй ветрило
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Не само французойките са стилни, френските ястия също"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. печени
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова
  • домати - 3 - 4 с.л. доматен концентрат
  • босилек - 3 - 4 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени патладжани разполовете и разрежете на ленти към дръжката, така че да се получи ветрило. Осолете зеленчуците и след това ги изплакнете от горчивия сок, като подсушите.

Задушете поотделно в мазнина нарязаните на лентички моркови, чушки, тиквичките и лука, нарязани на кръгчета.

Запържете и патладжана и подредете в подходяща тава ветрилата.

Подредете задушените зеленчуци между разрезите на патладжаните.

Залейте с още малко олио или зехтин, поръсете зеленчукова подправка и сложете рататуя да се пече.

Загрейте 2-3 с.л. олио и добавете доматения концентрат, разбъркайте и разредете с 1 ч.ч. вода. Бъркайте доматения сос, докато се сгъсти и го овкусете с чесън и босилек.

Рататуят ветрило е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
Аз го направих като подпъхнах в разрезите на всеки патладжан тиквичка, разрязана на ленти към дръжката, също като ветрило.
25.05.2016 19:27
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Не знаех, че тюрлю гювеч е рататуй, но наистина звучи много добре самата дума.
25.05.2016 18:15
4