Разядка Рататуй

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Разядка Рататуй
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пригответе леко запечени филийки, натъркани с малко чесън, и ги поднесете с разядка Рататуй."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и патладжаните и ги нарежете на кръгчета.

Измийте доматите и чушките, обелете лука и ги завийте с алуминиево фолио.

Покрийте тава с хартия за печене, наредете патладжаните и тиквичките, а до тях сложете зеленчуците в алуминиево фолио.

Печете Рататуя във фурна на 200 °C за около 30 минути.

След това охладете и обелете чушките и доматите.

Сложете всичко в блендер, добавете зехтина, оцета, подправките (по желание може да добавите и скилидка чесън) и блендирайте до желаната консистенция на апетитната разядка.

Пригответе леко запечени филийки, натъркани с малко чесън, и ги поднесете с разядка Рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: