Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета и осоляваме с подправките.
Слагаме в йенска тенджера. Заливаме с вино, прибавяме чесъна на едри парчета и слагаме във фурната на 200 °C.
Когато месото се позапечата (10-15 мин), слагаме зеленчуците, нарязани на колелца.
Патладжанът се бели, за да не горчи.
Връщаме рататуя във фурната и печем до готовност на зеленчуците.
30 мин биха им стигнали. Разбъркваме по време на готвене манджата с пиле, да се смесят с месото и виното.
Лесна и вкусна рецепта пиле Рататуй, която сама се приготвя.
Ако обичате френската кухня, препоръчваме да опитате класически френски сладкиш тарт Татен и традиционното френско Брюле - рецепти, които нямат равни на себе си.