Пиле Рататуй

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Пиле Рататуй
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Лесна и вкусна рецепта пиле Рататуй, която сама се приготвя"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • вино - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • риган
  • кимион - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и осоляваме с подправките.

Слагаме в йенска тенджера. Заливаме с вино, прибавяме чесъна на едри парчета и слагаме във фурната на 200 °C.

Когато месото се позапечата (10-15 мин), слагаме зеленчуците, нарязани на колелца.

Патладжанът се бели, за да не горчи.

Връщаме рататуя във фурната и печем до готовност на зеленчуците.

30 мин биха им стигнали. Разбъркваме по време на готвене манджата с пиле, да се смесят с месото и виното.

Лесна и вкусна рецепта пиле Рататуй, която сама се приготвя.

Ако обичате френската кухня, препоръчваме да опитате класически френски сладкиш тарт Татен и традиционното френско Брюле - рецепти, които нямат равни на себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: