Еврейски Сладкиш с Ябълки

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
26/04/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтваря се маята в топлото мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне.

2. В купа се изсипва брашното, жълтъците и мекото масло. Добавя се шупналата мая и се замесва тесто. Прехвърля се върху набрашнен плот и се доомесва с ръце. Коато спре да лепи по ръцете и стане еластично, се дели на 5 равни топки. Покриват се и се оставят да втасат за 2 часа.

3. Всяка втасала топка тесто се разточва на правоъгълна кора с размер на тавата за печете. Покриват се и се оставят настрана.

1. КРЕМ

Маковото семе се смила. Във врящо мляко със захрата се изсипва маковото семе, намалява се температурата и се добавя медът и настърганата лимонова кора. Оставя се да ври за около 5 мин на тъх огън и се сваля, охлажда се до стайна температура.

2. КРЕМ

Във врящото мляко със захарта се прибавят счуканите орехи и се вари на тих огън за около 5 мин при непрекъснато разбъркване. Сваля се и се охлажда до стайна температура.

3. КРЕМ

Настъгват се обелените ябълките на ренде, изцеждат се. Добавя се захарта и се вари за 10 мин на много тих огън при непрекъснато разбъркване, колкото да омекнат и да изври водата им. Готовата смес се сваля от котлона, добавя се канелата, разбърква се.

Тавата, която ще се ползва за печене, трябва да е голяма, дълбока и правоъгълна. Намаслява се с масло.

Поставя се първата кора, отгоре се посипва ябълков пълнеж, отново кора, - следва маков пълнеж, отново кора - следва орехов пълнеж -кора, след това са намазва с дебел и плътен слой мармалад от кайсии и се завършва с кора.

Пече се на 180 градуса 10 мин и на 150 градуса - 50-60 мин.

Изважда се от фурната и се охлажда, а след това се намазва с тънък слой мармалад от кайсии, посипва се обилно със смлени орехи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар