Осмянка с кисело зеле

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
355
3k
2k
1k
4
24/04/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 285
  • Преглеждания за месеца543
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г (осмянка)
  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета.

Овкусете го със сол и черен пипер и го оставете за около час в хладилник.

Загрейте олиото и в него запържете месото, колкото да се запечата.

Извадете го и оставете за малко.

В същата мазнина запържете за малко и киселото зеле. Прибавете червения пипер и черен пипер на вкус.

В глинен гювеч сложете половината от зелето, отгоре наредете месото и покрийте с останалото зеле.

Добавете 1/2 ч.ч. вода и сложете свинското със зеле в студена фурна.

Печете около 90 минути на 200 градуса.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар