Начин на приготвяне
Пилешките бутчета нарязвам на две всяко.
Измивам месото, намазвам го с червен пипер, сол и черен пипер леко.
Включвам фурната на 180 градуса и оставям месото да се пече за около 20 минути.
В тиган задушавам, нарязаните лук, морков и чушка за кратко.
Добавям черен, червен пипер и чубрица.
Посолявам с около 1 с.л сол /равна/. Добавям нарязаните картофи на едро-запържвам ги и тях за кратко.
Доливам около 400 мл вода и когато тя заври, прехвърлям зеленчуците към месото в гювеча.
Разбърквам хубаво ястието, връщам го във фурната и го оставям /след като заври/ на по слаб огън, да се готви за около 40 минути.
Когато манджата е готова я поръсвам с магданоз и копър.
Картофената Манджа с Месо в Гювеч е готова.