Сос четири сирена

Сос четири сирена
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Перфектното допълнение към всяка паста или печено месо - невероятно ароматен сос четили сирена"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 150 мл
  • синьо сирене - 40 г
  • чедър - 40 г
  • моцарела - 40 г
  • гауда - 40 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща метална купа или малка тенджера се сипва прясното мляко, а след него и сметаната.

Щом се загреят, се прибавят настърганите или раздробени сирена. За улеснение в търговската мрежа се предлагат и готово настъргани.

Сосът за паста се бърка с телена бъркалка, докато сирената се разтопят и се получи гладка смес.

Сосът се овкусява със сол и черен пипер на вкус, след което отново се разбърква.

Сосът е подходящ за почти всички видове паста.

Сосът четири сирена е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: