Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Чикън чийзбургер

Чикън чийзбургер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Чикън чийзбургер2 / 2
17/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 - 500 г пилешки бутчета и гърди
  • хляб - 5 - 6 сусамови питки
  • лук - 1 малка главичка червен
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л. или соев сос
  • маруля - листа
  • домати - 1 брой
  • сирене - листа чедър
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • за соса
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз
  • лук - 1 главичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото, лука и магданоза и ги смелете в месомелачка. Овкусете сместа с мащерка, сосът Уорчестър, черен пипер и солта на вкус.

Загрейте малко мазнина в тиган и добавете настърганата втора глава лук, добавете горчицата и разбъркайте с видното непрекъснато. Накрая добавете размитото в около 100 мл вода нишесте. Щом сосът се сгъсти, снемете от котлона.

Каймата сложете в голям лист прозрачно фолио и я разстелете с точилка. С помощта на метален пръстен изрежете кръгли бургери и ги изпечете върху грил тиган.

След това на тигана за печете и за кратко разполовените хлебчета.

Между всеки две хлебчета сложете по един пилешки бургер, лист чедър, полейте с горчичения сос и добавете кръгчета лук, домат, листо маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията