Начин на приготвяне
В тенджера с вода и щипка сол поставяме киноата. Варим 10 минути, след това изключете котлона и покрийте с капак.
Измиваме добре тиквичките и ги режем на две. Издълбаваме вътрешността с една чаена лъжичка.
Готовите издълбани тиквички ги пускаме за 2 минути във вряща подсолена вода.
В тиган поставяме 2 супени лъжици вода, добавяме издълбаното от вътрешността на тиквичките, настърганите моркови, лук и домати.
Прибавяме солта, черния пипер и останалите подправки, покриваме с капака и оставяме да къкри на слаб огън.
Всичко това смесваме с киноата, разбъркваме добре и пълним тиквичките.
Поставяме ги в тава с малко вода.
Печем пълнените тиквички в гореща фурна на 200 градуса за 15 минути.
След като извадим готовите пълнени тиквички, ги поръсваме с малко зехтин и поднасяме!