Начин на приготвяне
В част от брашното размесете маята, солта и захарта.
Направете кладенче и там изсипете леко подгрените бира и мляко.
Добавете и мекото масло.
Замесете хубаво и гладко средно твърдо тесто, като добавяте и останалата
част от брашното. Месете около 10 минути.
След това покрийте тестото с найлон и го оставете да се отпусне за
около 30 минути на топло.
Когато тестото е готово, го разделете на 12-13 части, от които оформете топчици.
Не използвайте още брашно при оформянето на питките, за да останат те мекички.
Редете ги в тава с хартия за печене на разстояние. Оставете ги на топло и покрити за още 20-30 минути.
След като са престояли толкова време, питките се намазват с четка, потопена в белтъка.
Отгоре се посипва леко черен сусам и тавата се поставя във фурната.
Тя се включва на 180°C, а питките стават готови след около 20-25 мин
или докато са получили хубав загар отгоре.