Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с грах и ориз

Свинско с грах и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско с грах и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Толкова лесно, типично и същевременно вкусно и обичано ястие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • грах - 1 консерва, голяма
  • ориз - към 400 - 500 г
  • лук - 3 - 4 глави, средни
  • чушки - 2 броя
  • мазнина - 60 мл олио
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус
  • кимион - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки. Загрейте мазнината и сложете месото да се запържи до лек загар. Малко преди да е готово, добавете накълцания ситно лук, а след малко и нарязаните чушки. Разбъркайте и запържете за още 5-10 минути.

Изплакнете ориза и отцедете граха. Смесете ги в голяма тава и сипете запърженото свинско със зеленчуците. Разбъркайте и овкусете със сол, черен и червен пипер, малко кимион и къри.

Долейте топла вода до ръба на тавата и сложете ястието да се изпече на 200 градуса загряна фурна, докато оризът абсорбира течността. Поднесете свинското с грах и ориз топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

aleksandar
aleksandar
Receptata e mnogo qka blagodarq vi stana mnogo vkusno
29.01.2015 16:56
1
Севи
Севи
Благодаря за рецептата.Много ни хареса! Бърза и вкуса манджа :)
02.04.2013 17:36
3
Цветелина
Цветелина
Чушките люти ли трябва да са?
24.01.2013 16:16
2
Димитър
Димитър
Супер е!
19.12.2012 17:10
1