Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица с зелен боб на фурна

Наденица с зелен боб на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Наденица с зелен боб на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова ни хареса, че ометохме тавата за нула време и сега трябва да готвим пак"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр.
  • зелен фасул - 400 г
  • доматен сок - 350 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и моркова и нарежете /лука-на ситно, а моркова -на кръгчета/ и запържете в предварително загрятата мазнина.

Зеленчуците се запържват и към тях се добавя доматеният сок. Овкусява се с подправките /сол, черен пипер, кимион, червен пипер и чубрица/. Ако е необходимо, добавете щипка захар, за да се неутрализира киселинността на доматите.

Добавете зеления фасул и оставете на слаб огън да къкри за 15-20 мин.

Прехвърлете зеленчуците в тава и поставете наденицата /на която предварително сте направили разрези отгоре/.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: