Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Градинарска яхния с пилешко

Градинарска яхния с пилешко

Градинарска яхния с пилешко
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Свежите листни зеленчуци може да си наберете и сами, така яхнията гарантирано ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г (филе)
  • лапад - 20 - 30 листа
  • киселец - 10 - 15 листа
  • лук - 1 връзка (пресен)
  • джоджен - 1 - 2 стръка (пресен)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 - 2 с.л. (препечено)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки пилешкото месо. Сложете го в тенджера с вода и го сварете.

Измийте и нарежете на ситно лапада, киселеца и лука.

Задушете ги в олиото, като добавите и малко вода.

Когато омекнат и водата се изпари, прибавете брашното, което предварително сте запекли на сух тиган и червения пипер. Объркайте.

Прецедете бульона от месото и прибавете част от него.

Добавете месото, джоджена, черния пипер и сол на вкус.

Варете ястието на слаб котлон за около 20 минути.

Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Яхнията може да приготвите и с друг вид месо.

Градинарската яхния с пилешко винаги става вкусна.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: