Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с пилешко и броколи

Яхния с пилешко и броколи

Яхния с пилешко и броколи
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Вкусна яхния с пилешко и броколи, с която ще накарате дори децата да си хапнат от зеленчука"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 900 г
  • броколи - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 2 големи печурки
  • домати - 1 бр. (400 г) от консерва
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 20 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

900 грама пилешко филе са 3 големи филета. Обезципете ги и ги нарежете на кубчета.

Овкусете ги с половината подправки, малко олио и разбъркайте. Гъбите измийте и нарежете на филийки.

Тиквичката също нарежете на кубчета. Моркова обелете и настържете. Праза нарежете на ситно.

Измийте броколите и ги накъсайте на розички.

В тенджера сипете останалото олио и оставете да загрее. След като е готово, сложете праза и моркова, да се задушат за кратко. Следват гъбите.

Гответе няколко минути, след което добавете тиквичките.

Задушете пилешката яхния за още няколко минути и добавете броколите и пилето.

Разбъркайте хубаво, добавете доматите от консерва, останалите подправки и щипка захар.

Добавете половин чаша вода, разбъркайте добре и гответе яхнията с пилешко и броколи на тих огън до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: