Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Градинарска яхния с охлюви

Градинарска яхния с охлюви

Градинарска яхния с охлюви
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не е достатъчно само да набереш пресни охлюви, трябва да знаеш и точната рецепта за вкусна градинарска яхния"

Необходими Продукти

  • охлюви - около 300 - 400 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • картофи - 500 г
  • грах - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме много добре охлювите и ги сваряваме във вода, в която сме сипали виното, докато могат да се изваждат от черупките.

Когато са сварени изливаме водата, в която са се варили и ги измиваме с хладка вода. Оставяме ги настрани.

Сипваме граха в тенджера на котлона и варим около 20 минути. Нарязваме моркова на по-едро и го сипваме в тенджерата с граха да се вари.

Нарязваме лука, обелваме и нарязваме картофите и ги сипваме в тенджерата. Обелваме доматите, пасираме ги и добавяме и тях. Варим около 20 минути.

Докато зеленчуците се варят, изваждаме охлювите от черупките, измиваме ги, и ги овалваме в брашно.

Запържваме ги в олиото за 5-6 минути и ги сипваме при зеленчуците, заедно с олиото. Добавяме солта и черния пипер. Разбъркваме и варим яхнията до сгъстяване. Накрая добавяме нарязаните магданоз и джоджен.

Оставяме яхнията за 15 минути, отместена от котлона със затворен капак, преди да сервираме.

Градинарската яхния с охлюви е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: