Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците. Белим моркова и тиквичката и ги нарязваме на тънки ленти или ги настъргваме на едро ренде. Почистваме чушките и ги нарязваме на ленти. Нарязваме на ситно пресния лук и чесъна.
Слагаме малко зехтин в тиган и го оставяме на котлона. Когато мазнината се нагорещи, слагаме зеленчуците и малко сол и ги задушаваме за 5 минути.
Когато е готово, сваляме тигана от котлона и разделяме зеленчуците на 8 равни части.
Разрязваме корите за баница на 2 (вместо кори за баница може да използваме оризови кори). Намазваме с малко мазнина всяка кора.
Слагаме в единия край на кората от зеленчуците и завиваме на руло.
Нареждаме рулцата в намазнена тавичка и ги намазваме с разтопено масло.
Печем на предварително загрята на 200°С фурна, докато станат златисти (10-15 мин.)
Правим сос от 1 кутийка майонеза, 2-3 супени лъжици кисело мляко, настъргана кора от лайм и нарязана на ситно скилидка чесън.
Пролетните рулца могат да се сервират топли или студени с майонезено-млечния сос.