Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Пролетни рулца с много зеленчуци

Пролетни рулца с много зеленчуци

ИлиянаИлияна
Новак
4212213
Пролетни рулца с много зеленчуци4 / 4
26/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много вкусни, много апетитни и най-важното - обичани от всички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр. фини
  • чушка - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • моркови - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • Сос
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кора от лайм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Белим моркова и тиквичката и ги нарязваме на тънки ленти или ги настъргваме на едро ренде. Почистваме чушките и ги нарязваме на ленти. Нарязваме на ситно пресния лук и чесъна.

Слагаме малко зехтин в тиган и го оставяме на котлона. Когато мазнината се нагорещи, слагаме зеленчуците и малко сол и ги задушаваме за 5 минути.

Когато е готово, сваляме тигана от котлона и разделяме зеленчуците на 8 равни части.

Разрязваме корите за баница на 2 (вместо кори за баница може да използваме оризови кори). Намазваме с малко мазнина всяка кора.

Слагаме в единия край на кората от зеленчуците и завиваме на руло.

Нареждаме рулцата в намазнена тавичка и ги намазваме с разтопено масло.

Печем на предварително загрята на 200°С фурна, докато станат златисти (10-15 мин.)

Правим сос от 1 кутийка майонеза, 2-3 супени лъжици кисело мляко, настъргана кора от лайм и нарязана на ситно скилидка чесън.

Пролетните рулца могат да се сервират топли или студени с майонезено-млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: