Пилешки бутчета в кукео

Пилешки бутчета в кукео2 / 2
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пилешки бутчета в кукео - поднесете ги с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 7 - 8 бр.
  • кетчуп - 5 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от кетчупа, меда, оцета, солта и черния пипер. Разбъркайте с тел, докато медът се разтвори.

Измийте и изчистете бутчетата. Сложете ги в марината за един час, като бъркате от време на време.

Включете кукеото и изберете функция пържене. Изчакайте да загрее (regular cooking).

Сложете 1 с.л. олио и ги запечатайте от всички страни. Добавете марината, бирата, водата и чесъна, който не трябва да е белен.

Изберете функция варене (pressure cooking ). Нагласете таймера за 15 минути и затворете капака. Сервирайте пърженото пиле с желана от вас гарнитура.

Пилешките бутчета в кукео са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: