Домашна торта с лимонов пудинг

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
67
380
3
27/04/2018
"И вие ли сте почитатели на домашните торти - защото ние ги обожаваме и ни личи "
Приготвяне25 мин.
Готвене254 мин.
Общо279 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 407
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата

Яйцата и захарта и ванилията с щипка сол се разбиват с миксер до побеляване. След това се добавя брашното, като миксерът се намалява

на минимум. Накрая се добавя и бакпулверът.

Сместа се изпича в тавата от фурната, застлана с хартия, за 12-15 минути.

След като изстине, с ринг за торта от 20 см се изрязват два блата.

За крема

В част от млякото се разбива пудингът, захарта, яйцата и ванилията. Тази смес се прибавя към топлото мляко и се разбърква с тел до кипване.

Когато кремът е готов, се маха от котлона и се добавя маслото. Кремът за тортата не трябва да е напълно изстинал.

Сглобяване на тортата

Единият блат се поставя в ринга, сиропира се, след което се нанася половината от приготвения крем. Следва вторият блат, сироп, крем и тортата се измазва отвсякъде.

Украсява се по желание - аз я поръсих с кокосови стърготини и

шоколадови капки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар