Начин на приготвяне
За блата
Яйцата и захарта и ванилията с щипка сол се разбиват с миксер до побеляване. След това се добавя брашното, като миксерът се намалява
на минимум. Накрая се добавя и бакпулверът.
Сместа се изпича в тавата от фурната, застлана с хартия, за 12-15 минути.
След като изстине, с ринг за торта от 20 см се изрязват два блата.
За крема
В част от млякото се разбива пудингът, захарта, яйцата и ванилията. Тази смес се прибавя към топлото мляко и се разбърква с тел до кипване.
Когато кремът е готов, се маха от котлона и се добавя маслото. Кремът за тортата не трябва да е напълно изстинал.
Сглобяване на тортата
Единият блат се поставя в ринга, сиропира се, след което се нанася половината от приготвения крем. Следва вторият блат, сироп, крем и тортата се измазва отвсякъде.
Украсява се по желание - аз я поръсих с кокосови стърготини и
шоколадови капки.