Охлювчета с шипков мармалад

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Готвач
134
134
60
65
1
27/04/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пудра захар - 3 к. ч.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • краве масло - 2 к.ч. разтопено
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пак
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • за мазане
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • шипков мармалад - 1 бурканче
* мерки и количества
Охлювчета

Начин на приготвяне

В купа поставяме прясното мляко и добавяме амонячната сода и содата бикарбонат.

Разбъркваме хубаво, като постепенно прибавяме и останалите продукти пудрата захар, разтопеното краве масло, яйцата и накрая брашното, което трябва да е предварително пресято.

Замесваме меко тесто. Оставяме да почине 1 час в хладилника и след това го разделяме на 4 топки.

Всяка топка се разточва на кора, която се маже с шипков мармалад, поръсва се с орехи и се навива на руло.

След това се реже на кръгчета, редят се в намаслена тава и се пекат в загрята фурна до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар