Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета с шипков мармалад

Охлювчета с шипков мармалад

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Охлювчета с шипков мармалад1 / 2
27/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • пудра захар - 3 к. ч.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • краве масло - 2 к.ч. разтопено
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пак
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • за мазане
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • шипков мармалад - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяме прясното мляко и добавяме амонячната сода и содата бикарбонат.

Разбъркваме хубаво, като постепенно прибавяме и останалите продукти пудрата захар, разтопеното краве масло, яйцата и накрая брашното, което трябва да е предварително пресято.

Замесваме меко тесто. Оставяме да почине 1 час в хладилника и след това го разделяме на 4 топки.

Всяка топка се разточва на кора, която се маже с шипков мармалад, поръсва се с орехи и се навива на руло.

След това се реже на кръгчета, редят се в намаслена тава и се пекат в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: