Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в тенджера с вряща вода. Отцеждат се и още топли се мачкат с преса на гладка смес.
Когато малко се охладят, се прибавя яйцето, брашното и подправките на вкус. Разбърква се много добре, да се смесят продуктите и да няма бучки.
Ако е рядко, се добавя още малко брашно, да се получи гъста каша. С лъжица сипваме в пош с накрайник за шприцоване.
В широка тава върху хартия за печене се шприцоват рози или малки къси картофени ноазети.
Печем картофите в загрята фурна 170°C с вентилатор, докато леко станат кафеникави - при мен за 22-25 минути.
Изваждат се и оставяме в тавата за още 5 минути преди да се извадят.
Чудесни както за гарнитура, така и за самостоятелно хапване.
Печените Картофени Ноазети на Фурна са готови.