Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени Картофени Ноазети на Фурна

Печени Картофени Ноазети на Фурна

Печени Картофени Ноазети на Фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30
"Ако са ви омръзнали стандартните гарнитури за печено месо или зеленчуци, опитайте тези хрупкави картофени ноазети"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в тенджера с вряща вода. Отцеждат се и още топли се мачкат с преса на гладка смес.

Когато малко се охладят, се прибавя яйцето, брашното и подправките на вкус. Разбърква се много добре, да се смесят продуктите и да няма бучки.

Ако е рядко, се добавя още малко брашно, да се получи гъста каша. С лъжица сипваме в пош с накрайник за шприцоване.

В широка тава върху хартия за печене се шприцоват рози или малки къси картофени ноазети.

Печем картофите в загрята фурна 170°C с вентилатор, докато леко станат кафеникави - при мен за 22-25 минути.

Изваждат се и оставяме в тавата за още 5 минути преди да се извадят.

Чудесни както за гарнитура, така и за самостоятелно хапване.

Печените Картофени Ноазети на Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: