Начин на приготвяне
Кюфтета:
Смесваме каймата с едно яйце, сухите чушки, чесъна, черния пипер, солта и 2-3 лъжици галета.
Разделяме каймата на четири и оформяме тънки кюфтета. Очакваме ги едно по едно в брашно, завиваме ги във фолио и ги оставаме да престоят около час във фризера или в хладилника.
Преди пържене ги потапяме едно по едно в разбито яйце и ги овалваме в брашно и галета. Пържим в загрят тиган на умерена температура, за да се изпържат добре.
За пюрето:
Затопляме отредения от водата грах. Добавяме маслото, черен пипер, чесън на прах, сол и млякото и разбъркваме добре.
Получената смес се пасира и готово!
Една биричка и вечеря е готова!