Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани гъби»Мариновани Гъби Кладница

Мариновани Гъби Кладница

Мариновани Гъби Кладница
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Приберете бурканите на скришно място, защото домашните надушат ли ги - за нула време ще ги изядат"

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г гъби
  • вода - 100 мл
  • оцет - 80 мл ябълков
  • олио - 120 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - - 2 бр.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете течните съставки, прибавете солта, захарта, чесъна, дафиновия лист и зрънца черен пипер.

Сложете съда на котлона и след като маринатата заври, прибавете гъбите.

Варете 5-6 минути.

След като гъбите омекнат, отстранете съда от котлона.

Оставете гъбите в маринатата, докато изстинат. Отцедете ги от течността.

Може да консумирате маринованите гъби веднага или да ги консервирате в буркани.

Маринованите Гъби Кладница са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко минути се стерилизират?
22.04.2022 15:31
2
1
Покажи всички подкоментари