Начин на приготвяне
Телешките филета на стайна температура натъркайте с черен пипер и запечатайте в тиган с две лъжички зехтин на силен огън. По минутка максимум от всяка страна е достатъчно. Винаги слагайте месото на огъня, чак когато тиганът е добре загрят и не осолявайте.
Завийте запечатаното месо във алуминиево фолио и в същия тиган сипете останалия зехтин и брендито - намалете огъня. Сложете лучето, нарязано на ивици, и крушите - почистени и нарязани на едро.
Налейте виното, сложете сол и скилидката чесън - пресована или настъргана.
Гответе така до редуциране на виното и сипете и водата с натрошено 1/2 кубче бульон в нея. Ако искате, може да си добавите и повече течност.
Сложете отгоре филетата и захлупете с капак, като по този начин оставите всичко да се задуши за 20 минути на умерен до слаб огън.
Трябва месото да бъде почти изцяло покрито с течност, иначе ще се изсуши.
Поръсете със магданоза, изключете котлона и оставете така под капак още 5 минути.
Поднесете ястието веднага със чаша хубаво червено вино.
Добър апетит!