Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Зеленчукова салата»Червено цвекло с червено зеле

Червено цвекло с червено зеле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Червено цвекло с червено зеле
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • червено цвекло - 1/2 кг
  • червено зеле - 1/2 кг
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л
  • балсамов оцет - 3 - 4 с.л.
  • орехи
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Зелето и цвеклото се почистват и се настъргват на ренде.

Нарязаният лук се пържи в загрятото олио на умерен огън до зачервяване.

Добавят се настърганото зеле и цвекло. Разбърква се всичко много добре.

Подправят се със сол и оцет.

Долива се 1 ч.ч. студена вода и се задушава за 20-25 минути.

Разпределя се на порции и се поръсва с нарязани на едро орехи и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: