Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Ракия от тиква

Ракия от тиква

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
29/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Сега разбрахте ли защо имаме толкова тикви у дома"

Необходими Продукти

  • тиква
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки.

От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар. Количеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква.

Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша.

Ферментацията се получава, като на всеки 20 литра каша се прибавя 4 г суха мая.

Получената смес се следи със захаромер. След края на ферментацията материалът се изварява, а след това и дестилира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
тиквата не е от най-най сладките плодове, но определено всички рецепти с нея са интересни
12.11.2019 10:30