Начин на приготвяне
Оризът и булгурът се сваряват /може да ги сварите и заедно/. След това се отцеждат от водата и се разбъркват добре в дълбока купа заедно с 2-3 с.л. олио.
Към тях прибавяме и сиренето, натрошено, и отново разбъркваме, за да са разпределени продуктите равномерно.
Между две кори за баница капваме олио и разнасяме по цялата кора. А върху двете кори слагаме плънка и навиваме на руло.
Всяко едно руло от кори и плънка се навива в намазана с олио тава.
Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите. С остатъка от олиото се намазва отгоре баницата.
Пече се около 25-30 минути, като първите 10 минути на по-силна фурна 200 градуса, а после на по-слаба.
Изпечената баница се поръсва с вода и покрива с кърпа, за да омекне.