Начин на приготвяне
Накисвам булгура и ориза в топла вода предварително. Срязвам патладжаните на две, като правя прорези в тях.
Посолявам патладжаните и ги оставям за час, за да излезе горчивината от тях, след което изплаквам.
Попарвам ги в подсолена вода.
В отделен съд запържвам лука, добавям каймата и готвя, докато стане на трохи. Овкусявам със сол, черен пипер, пушен червен пипер.
Добавям ориз, булгур и чаша топла вода. Изчаквам оризът да поеме водата. Добавям нарязани магданоз, кервиз.
Напълвам патладжаните и заглаждам отгоре. В тиган слагам доматен сок заедно с чери домати и сгъстявам леко.
Прехвърлям патладжаните в тава, сипвам сгъстения доматен сос, няколко пресовани скилидки чесън и чаша вода. Пека пълнените патладжани за около час на 180 градуса.
Приготвям сос Бешамел с бучка масло, 1 с.л. брашно, прясно мляко, бял пипер, сол и резен лимон.
При поднасяне заливам пълнените патладжани с булгур, ориз и кайма с двата вида сос и слагам по едно доматче за украса.
Добър апетит!
Рецептата е от кулинарен блог My Taste