Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Точена баница с булгур

Точена баница с булгур

IvankaIvanka
Новак
252422
Точена баница с булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12-16

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • булгур - 1 1/4 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 30 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. От него с малко сол и вода омесваме тесто, което правим на топки и разточваме с точилка на кори.

Приготвя се плънка от сварения булгур, разбитите яйца и натрошеното сирене.

В омазнена тава се нареждат корите една върху друга, като между тях се ръси с олиото и се слага от плънката. Последната кора се поръсва с маслото.

Баницата се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: