Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с булгур, ориз и гъби

Постни сарми с булгур, ориз и гъби

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Постни сарми с булгур, ориз и гъби
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Най-вкусните сармички на света са тези, които някой приготви с любов за вас, особено ако с ароматна плънка с булгур, ориз и гъби"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 100 г бял
  • ориз - 100 г кафяв
  • булгур - 100 г
  • гъби - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и булгурът се почистват и измиват. Запържваме леко на дъното на тенджера и доливаме с вода. Изчакваме да понабъбнат и добавяме нарязаните гъби и подправките.

Изчакваме докато гъбите омекнат хубаво, а оризът се свари.

Нарязваме зелевите листа на 3 части, колкото да увием сармички. Слагаме на всяко исто по малко плънка и завиваме добре, за да не изтече от някъде плънката.

В тенджера подреждаме зелевите сарми и похлупваме с чиния. Доливаме с вода и расол, ако зелето все още не е много кисело. Варим докато зелето омекне.

Постните сарми с булгур, ориз и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: