Талиатели с Морски Дарове и Доматен Сос

30/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"Паста, морски дарове и ароматен сос - можем да обядваме това да края на живота си "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • талиатели - 200 г
  • миди - 16 бр. бели пясъчни(пресни или замразени)
  • миди - 8 бр. черни(по желание)
  • скариди - 12 бр. среден размер, пресни
  • домати - 3 бр. добре узрели
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • босилек - 2 с.л. накълцан, пресен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан, пресен
  • зехтин - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете или пасирайте доматите и по желание прецедете от семките. Чесънът нарежете на филийки.

2. Загрейте зехтина на умерен до силен огън и запечете скаридите - цели, докато променят цвета си /около минутка/.

Извадете ги и сложете мидите. Щом се отворят, а това става почти веднага - извадете и тях.

3. В същата мазнина сложете чесъна, редуцирайки силата на огъня или отстранявайки съда от него. Щом замирише приятно, без да позволявате да загаря, сипете доматите и ако сте махнали тигана от огъня, го върнете вече спокойно на него. Сложете солта и захарта и бъркайте, докато сосчето се сгъсти.

4. Сложете скаридите и мидите и свежите подправки и отново отстранете от огъня, захлупвайки с капак съда, за да се запази топлината.

5. Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете хубаво и сервирайте, гарнирана със доматения сос и морските дарове. По желание може да ги смесите, но тогава е добре скаридите да са предварително обелени.

Ако сервирате ястието на гости, то отново препоръчвам да си обелите скаридите, след като ги запечете, защото заедно с доматения сос впоследствие ще бъдат неудобни за белене и ще цапат прекалено.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар