Начин на приготвяне
Картофите, обелени и нарязани на кубчета, се сваряват в подсолена вода за около 15 минути. Отцеждат се и се пюрират с преса /не се пасират/. Посолява се и се обърква с 1 с.л. зехтин.
Лукът се реже на ситно и се задушава за около 1 минута в 2-3 с.л. зехтин до омекване. Прибавят се пасираните домати и се задушава за около 15 минути на тих огън. Подправя се със една щипка сол и захар и 1/2 ч.л. босилек.
В намазана със зехтин тава и поръсена обилно с галета се разпределя пюрето от картофи. Върху него следва доматеният сос, маслини, предварително нарязаните кисели краставички и пуешкото месо.
Печем в умерена фурна до зачервяване. След това изваждаме и поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната до разтопяването на кашкавала.