Лападови сарми в мултикукър

30/04/2018
"Вие само свийте сармичките и оставете на мултикукърът да се погрижи за останалото "
Приготвяне30 мин.
Готвене42 мин.
Общо72 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете широки лападови листа. Отрежете дръжките, почистете и измийте обилно с вода.

Бланширайте ги за кратко в гореща вода, след което веднага ги сложете в съд със студена вода.

Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете ориза и пържете 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Размийте каймата с 1/2 ч.ч. вода. Добавете каймата към ориза и разбъркайте до еднородност. Гответе още 3-4 минути, като внимавате оризa да не загори. Овкусете със сол и бял пипер.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Сложете в край на всеки лападов лист от плънката и свийте на сармички.

Подредете сармите в купата на мултикукъра. Притиснете с малка чинийка, за да не се разпръснат сармите при готвенето. Покрийте с топла вода сармите.

Включете на програма за готвене - 42 минути.

След готовност отстранете чинията и оставете за кратко да се охладят, след което може да сервирате. Поднесете с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар