Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лападови сарми в мултикукър

Лападови сарми в мултикукър

Лападови сарми в мултикукър
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
42 мин.
Общо
72 мин.
Порции
25
"Вие само свийте сармичките и оставете на мултикукърът да се погрижи за останалото"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • кайма - 250 г
  • лапад
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете широки лападови листа. Отрежете дръжките, почистете и измийте обилно с вода.

Бланширайте ги за кратко в гореща вода, след което веднага ги сложете в съд със студена вода.

Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете ориза и пържете 3-4 минути при непрекъснато бъркане.

Размийте каймата с 1/2 ч.ч. вода. Добавете каймата към ориза и разбъркайте до еднородност. Гответе още 3-4 минути, като внимавате оризът да не загори. Овкусете със сол и бял пипер.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Сложете в край на всеки лападов лист от плънката и свийте на сармички.

Подредете сармите в купата на мултикукъра. Притиснете с малка чинийка, за да не се разпръснат сармите при готвенето. Покрийте с топла вода сармите.

Включете на програма за готвене - 42 минути.

След готовност отстранете чинията и оставете за кратко да се охладят, след което може да сервирате. Поднесете с кисело мляко.

Лападовите сарми в мултикукър са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: