Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Глазирани пържоли на грил

Глазирани пържоли на грил

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Глазирани пържоли на грил
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Всяка уважаваща себе си пържола иска да бъда глазирана, преди да скочи на грила"

Необходими Продукти

  • за соса
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • лук - 1 глава нарязана на ситно
  • ябълков оцет - 100 мл
  • захар - 6 с.л. кафява захар
  • кетчуп - 100 мл
  • ябълков сок - 100 мл
  • мед - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • свински пържоли - 500 г свински врат с кост
  • подправки за пържолите
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките за пържолите и хубаво ги натъркайте от двете страни. Увийте ги в свежо фолио и ги оставете за 2 часа в хладилника.

Направете соса, като разтопите маслото в дълбок съд на котлона на умерена температура.

Добавете нарязания на ситно лук и го запържете до омекване за около 4 мин.

Добавете ябълковия оцет и кафявата захар и разбърквайте до нейното разтопяване.

Добавете кетчупа, ябълковия сок, меда, солта и черния пипер. Намалете температурата и оставете соса да къкри и да се редуцира до сгъстяване около 20-30 мин.

При готовност оставете леко да се охлади и пюрирайте в блендер.

Загрейте грила и намажете с мазнина. Поставете пържолите и печете около 15 - 20 мин. от едната страна. Обърнете и печете и от другата страна.

Намажете със соса и обърнете и печете около 5 мин.

Повторете и от другата страна. След изпичане покрийте с фолио и оставете за около 10 мин. да починат.

Глазираните пържоли на грил са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: