Веган шкембе чорба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
02/05/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 575
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват или накъсват (те са много крехки) на средно големи парчета.

Слагат се в тенджера с подсолена вода и се варят около 15 минути, като се отстранява пяната.

По време на варенето се прибавя малко олио.

В купичка се размива брашното с около 200 мл от гъбения бульон и заедно с червения пипер и счукания чесън се изсипват при непрекъснато бъркане в тенджерата.

Готовата супа се подправя със прясно изцеден лимонов сок и счукана люта чушка.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар