Веган шкембе чорба

Веган шкембе чорба
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Кой каза, че веганите не могат да си хапват шкембе чорба - могат и още как, приготвена по този начин"

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г гъби
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр. само сок
  • сол
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват или накъсват (те са много крехки) на средно големи парчета.

Слагат се в тенджера с подсолена вода и се варят около 15 минути, като се отстранява пяната.

По време на варенето се прибавя малко олио.

В купичка се размива брашното с около 200 мл от гъбения бульон и заедно с червения пипер и счукания чесън се изсипват при непрекъснато бъркане в тенджерата.

Готовата супа се подправя със прясно изцеден лимонов сок и счукана люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: