Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете орехите, брашното и есенцията. Така приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал блат разрежете на 2 части.
За крема на слаб котлона разбивайте яйцата и захарта. Когато захарта се стопи, започнете да я добавяте лъжица по лъжица към предварително разбитото масло и бъркайте с дървена лъжица. Накрая добавете разтвореното в съвсем малко гореща вода кафе - може да използвате и пакетче 3 в 1 или сладко какао.
Сварете захарния сироп и сиропирайте блатовете на тортата. Намажете едната половина обилно с крем, сложете отгоре втория блат и намажете цялата торта с крем, като запазите малко за украсата. Шприцовайте от крема по периферията на тортата малки розички или други орнаменти. Сложете на студено за 1 час.
Разтопете млечния шоколад с маслото и ромовата есенция, 1 с.л. мляко и бъркайте, докато се охлади. Преди да започне да се стяга залейте внимателно върху тортата. Розичките ще попречат шоколадът да се разтече.
Отстрани украсете тортата със смлени орехи, а отгоре направете украса от ядки по ваш вкус. Да ви е сладко!